Diacodoe vol warmte op regenachtige dag

BARENDRECHT – Het regende veel op zaterdag 30 september, de dag waarop de 1e Barendrechtse Diacodoe georganiseerd werd op initiatief van het Diaconaal Platform Barendrecht. Maar het slechte weer weerhield ruim 30 jongeren er niet van om enthousiast en vol goede moed aan de slag te gaan om plaatsgenoten een handje te helpen.

In het Diaconaal Platform Barendrecht voeren 8 lokale kerken regelmatig overleg en kijken zij welke acties op diaconaal gebied zij gezamenlijk kunnen uitvoeren. De 1e Barendrechtse Diacodoe was zo’n actie en werd georganiseerd in samenwerking met Present Barendrecht.

Diacodoe

Afgelopen zaterdag staken ruim 30 jongeren de handen uit de mouwen om iemand anders blij te maken. Ondanks het slechte weer ging iedereen na de gezamenlijke start vol goede moed en opgewekt op pad. Present regelde 5 verschillende projecten, praktisch en sociaal.

Zo ging een groep jongeren met cliënten van Stichting Zuidwester naar Blijdorp. “Het was mooi om te zien hoe één van de cliënten de hele dag zat te glunderen” aldus één van de deelnemers. Twee andere groepen gingen aan de slag in tuinen. De mensen voor wie zij dit deden zijn door omstandigheden niet in staat om dit zelf te doen. “Ik vond het bijzonder dat wij deze mijnheer mochten helpen en dat wij zomaar in zijn huis en zijn tuin mochten komen. Het was echt fijn om dit voor hem te doen” vertelt een ander.

Present had voor het middagprogramma aansluiting gezocht bij Stichting het Nieuwe Leven, een lokale contactorganisatie voor statushouders die ondersteunt bij inburgering. Een aantal Diacodoe jongeren had in het voortraject aangegeven dat zij een sport- en spelprogramma wilden organiseren voor kinderen die nog niet zo lang in Barendrecht wonen. Stichting het Nieuwe Leven reageerde enthousiast op dit idee en zorgde ervoor dat zo’n 30 kleintjes de Diacodoe-middag bezochten en samen met de organiserende jongeren een leuke middag hadden.

Dat de jongeren hun deelname aan de Diacodoe positief gewaardeerd hebben, blijkt wel uit de reactie die Present aan het einde van de dag bereikte: “Het was een geweldige dag! Goed initiatief en ik ben ook heel blij dat ik erbij ben geweest! Mocht er nog eens een keer iets zijn waar jullie hulp bij nodig hebben, dan hoor ik het graag!

Present

Stichting Present is een non profit organisatie die, gesteund door giften van fondsen en bijdragen van lokale organisaties en ondernemingen, bruggen slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn. Nut en noodzaak van alle Present projecten wordt door maatschappelijke organisaties getoetst. Ook een keer aan de slag via Present Barendrecht? Neem gerust contact op via info [@] presentbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »