Burendag bij Distinto: Cliënten, familie en buurtgenoten eten samen poffertjes

BARENDRECHT – Albert Heijn Carnisse Veste wilde zich op Burendag vrijwillig inzetten voor een activiteit in de buurt. Stichting Present Barendrecht legde contact met Huis Distinto aan het Dennenhout.

Daar leefde toevallig al een idee dat prima bij dit aanbod paste. En zo stonden op vrijdagmiddag 22 september de deuren van Huis wagenwijd open. Cliënten van Distinto en hun familie maar ook alle buren waren uitgenodigd om gezellig poffertjes te komen eten in de beschutte en zonnige binnentuin van het huis.

De vrijwilligers van Albert Heijn brachten alle benodigde ingrediënten mee en bleken professionele bakkers te zijn. Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds had Distinto een bakplaat aan kunnen schaffen en kon er gesmuld worden van de poffertjes.

Veel buurtgenoten gaven gehoor aan de oproep om te komen. Terwijl de volwassenen elkaar ontmoetten, leefden de kinderen zich uit op de trampoline en werd er geknutseld. De gasten gaven aan het erg leuk te vinden om het Huis nu eens van binnen te hebben gezien en om de mensen en kinderen ontmoet te hebben die bij Distinto betrokken zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »