Meer zelfvertrouwen voor cliënten Zorggroep De Toekomst door aanschaf gereedschap

BARENDRECHT – Het Lokaal fonds voor Barendrecht heeft een financiële bijdrage geleverd voor gereedschap voor cliënten van Zorggroep De Toekomst. Met dit gereedschap kunnen deelnemers in een project leren samenwerken, werkervaring opdoen, structuur aanbrengen en verantwoordelijkheid dragen. Zij doen dit door het opknappen van oude meubels.

Stichting de Toekomst biedt dagbesteding en individuele begeleiding aan dementerenden en aan mensen met psychiatrische- of licht somatische problemen. Dit project is gestart om het zelfvertrouwen van de cliënten te vergroten.

Meer gereedschap voor zelfde geld

De bijdrage van het Lokaal fonds hield niet op bij de financiële bijdrage. De firma Onnink bood na bemiddeling door de coördinator Jannie de Vlaam een korting van 30%, waardoor voor het gedoneerde geld meer gereedschap aangeschaft kon worden.

Lokaal fonds voor Barendrecht

Het Lokaal fonds voor Barendrecht biedt ondersteuning aan kleinschalige projecten op het brede gebied van educatie, cultuur, sport en recreatie, natuur en milieu en de sociale en gezondheidszorg. Het Lokaal fonds voor Barendrecht is daarbij een verbinder tussen diverse partijen. De bijdrage vanuit het fonds bestaat niet altijd alleen maar uit een geldbijdrage, maar vaak (zoals in dit geval) ook uit het koppelen van partijen uit het uitgebreide netwerk aan een initiatiefnemer.

Foto (v.l.n.r.) Coördinator Jannie de Vlaam, Kees Verbaas (Onnink), Koos Godijn (cliënt Zorggroep De Toekomst), Betty Guys (stafmedewerker Zorggroep de Toekomst) en Piet Thijsebaard (cliënt Zorggroep De Toekomst).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »