Omwonenden Oude Haven herplanten samen het groen van de voormalige Efteling rotonde

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Dinsdag 27 juni 2017) vroeg zijn bewoners van de Oude Dorpskern op pad gegaan om de plantjes van de voormalige Efteling rotonde op te halen. De Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht (BVODKB) heeft hierover een overeenkomst kunnen sluiten met de gemeente: in plaats van dat de (lavendel)plantjes verdwijnen krijgen ze nu een nieuwe bestemming in de perkjes aan de Oude Haven.

De rotonde aan de 1e Barendrechtseweg, de vroegere Efteling rotonde, wordt momenteel omgevormd tot verkeerskruispunt. De planten die in de rotonde staan zijn afgelopen nacht apart gezet door de werklieden. Rond 5:00 uur vanochtend (Dinsdag 27 juni 2017) mochten de bewoners de planten komen ophalen.

Buren

Leden van de bewonersvereniging en de Oude Haven zijn vanavond (Dinsdag 27 juni 2017) aan de slag gegaan om de perkjes te voorzien van de nieuwe ‘tweedehands’ plantjes. Het groen dat al in de perkjes stond heeft eveneens een nieuwe locatie gekregen aan de Oude Haven, hierdoor is er geen groen verloren gegaan.

BVODKB: “Tijdens de laatste algemene ledenvergadering werd het idee geopperd om de begroeiing van de voormalige Efteling rotonde over te brengen naar de perken van de Oude Haven, anders wordt het gewoon afgevoerd want hier komt nu een kruising met verkeerslichten). De Bewonersvereniging heeft hiervoor een schriftelijk verzoek gedaan aan wethouder Luijendijk (CDA), die dit bij de projectleider heeft neergelegd. In overleg met de projectleider en de aannemer wordt het groen vannacht (Dinsdag 27 juni 2017) eruit gehaald en apart gelegd. (…) Dank aan de medewerkers van de Gemeente Barendrecht en de aannemer die dit mogelijk hebben gemaakt!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »