Archieffoto van zonsondergang in de Barendrechtse Zuidpolder

BARENDRECHT  – De gemeente Barendrecht en tien lokale ondernemers krijgen een SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) van het Rijk voor het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat in totaal om ruim 13.000 panelen op 24 gebouwen.

Samen zijn deze zonnepanelen goed voor een vermogen van 3,7 megawatt. Eén megawatt kan ongeveer voor duizend huishoudens elektriciteit leveren.

Zonnepanelen

De zonnepanelen worden naar verwachting in 2018 geplaatst. Wethouder Van Wolfswinkel (Duurzaamheid) is erg enthousiast over deze eerste grote stap richting een duurzame samenleving: “Deze 13.000 zonnepanelen leveren een mooie bijdrage aan onze energiedoelstelling voor 2030. De gemeente wil hierin het goede voorbeeld geven. Wij krijgen voor meer dan tien gemeentelijke gebouwen subsidie. We plaatsen onder andere zonnepanelen op het dak van het Inge de Bruijn Zwembad”.

Subsidie

De gemeente laat in september opnieuw collectief subsidie aanvragen voor zonnepanelen voor geïnteresseerde lokale ondernemers. Daarover is op 6 juli een informatiebijeenkomst.

Bedrijven kunnen nog altijd deelnemen aan dit project. In september is er een nieuwe inschrijfronde voor SDE+ subsidie. Voor nieuwe deelnemers, die een vrij dak hebben van meer dan 200 vierkante meter, wordt op donderdag 6 juli een informatiebijeenkomst gehouden. Deze is van 17.00 tot 19.00 uur in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Arien van der Maas: a.v.d.maas [@] bar-organisatie.nl.

SDE+ subsidie

Met de SDE+ subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie willen produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidieregeling.

Foto: Archieffoto van zonsondergang in de Barendrechtse ZuidpolderBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »