Jeugdbrandweer blust brand in Vitaal en stomerij tijdens wedstrijddag in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 27 mei 2017) werd in Barendrecht een wedstrijddag voor de jeugdbrandweer gehouden. Op twee locaties werden incidenten nagebootst waar de brandweermannen en -vrouwen in spe aan een jury moesten laten zien hoe ze het incident aanpakken.

In de voormalige Sporthal Vitaal aan de Kruidentuin gingen de junioren (12-15 jaar) aan de slag om een gesimuleerde brand te bestrijden. In het bedrijfspand van Stoomerette ‘t Vlak aan het Zuideinde moesten de aspiranten (15-18 jaar) aan het werk om een fictieve brand in een wasmachine en in een keukentje te blussen.

Jeugdbrandweer

23 jeugdteams uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijden worden de ploegen beoordeeld op hun werkwijze tijdens het incident, denk hierbij o.a. aan het volgen van protocollen, communicatie, snelheid en veiligheid van zichzelf en anderen. Aan het eind van de dag vond de prijsuitreiking plaats: “Aan het einde van deze warme, leerzame maar ook zeker gezellige dag was de prijsuitreiking door burgemeester van Belzen in de kazerne. Bij beide wedstrijdbanen ging Alblasserdam met de eerste prijs naar huis. Gefeliciteerd!“, aldus brandweer Barendrecht.

Op de foto’s en video: Junioren brandweer Albrandswaard (Vitaal) en aspiranten Sint Philipsland (Zuideinde)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »