Archieffoto: Jeugdbrandweer Barendrecht

BARENDRECHT – Aanstaande zaterdag (27 mei) organiseert brandweer Barendrecht een wedstrijddag voor de jeugdbrandweer Nederland. Hiervoor komen 23 jeugdbrandweer ploegen uit heel Nederland naar Barendrecht.

De organisatie wil, mede vanwege de omvang van de wedstrijddag, inwoners vooraf informeren en geruststellen over de vele brandweerwagens op deze dag in Barendrecht: “De ploegen nemen allemaal de nodige brandweervoertuigen met zich mee. We willen de inwoners graag informeren dat er een wedstrijd gaande is om onrust te voorkomen.

Wedstrijden

Er doen 12 ploegen junioren (12 t/m 15 jaar) en 11 aspiranten ploegen (15 t/m 18 jaar) mee aan de wedstrijddag. De eerste ploeg start om 9:00 uur, de laatste begint om 15:45 uur. Tussen deze tijdstippen kunnen inwoners diverse brandweervoertuigen door Barendrecht zien rijden. Na de wedstrijden parkeren alle brandweervoertuigen op het gemeentehuisplein. Aan het eind van de dag zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de kazerne van Barendrecht.

Toeschouwers

Toeschouwers en omwonenden zijn welkom om te komen kijken bij de wedstrijden. Om de wedstrijddag voor alle teams eerlijk te houden, vraagt de organisatie iedereen vriendelijk om geen foto’s e.d. op social media te plaatsen van de oefening/locaties tot na de wedstrijden. Wie graag een kijkje wil nemen bij de wedstrijden kan de brandweerkazerne bezoeken aan de 2e Barendrechtseweg om de wedstrijdlocaties te horen te krijgen.

Artikelfoto: Archieffoto van de jeugdbrandweer Barendrecht tijdens een demonstratie bij De Kleine DuikerBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »