Live: Aftrap Week van Samen Bouwen op CBS De Hoeksteen

BARENDRECHT – Deze ochtend geeft burgemeester van Belzen het officiële startsein voor de Week van Samen Bouwen aan Barendrecht bij CBS De Hoeksteen. Leerlingen geven de burgemeester dan hun wensen mee voor de toekomst van Barendrecht. Ze zijn al druk bezig met alle voorbereidingen en hebben diverse activiteiten gepland.

Ook staat er sinds vorige week een wensboom in de hal van de school. Hierin kunnen kinderen en hun ouders nu al hun wensen voor de toekomst van Barendrecht ophangen.

Wensen

Burgemeester van Belzen neemt op 15 mei alle opbrengsten in ontvangst. De opening vindt plaats van 09.15 tot 10.00 uur bij de dan twee dagen eerder geopende nieuwe locatie van CBS De Hoeksteen aan de Kruidentuin. Een deel van de opening zal maandagochtend live te zien zijn via het Facebook-account van de gemeente.

De Week van Samen Bouwen aan Barendrecht

Van 15 tot en met 19 mei praten raadsleden, collegeleden en ambtenaren op veel plaatsen in Barendrecht met inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers over de toekomst van Barendrecht. De vragen die zij zullen stellen gaan over wonen, werken, leven en bestuur in 2025.

Burgemeester van Belzen: “De toekomst van Barendrecht gaat ons allemaal aan. Daarom moeten inwoners de kans krijgen ook hun visie te geven. We sluiten vooral aan bij bestaande bijeenkomsten en evenementen, waar we zoveel mogelijk mensen kunnen ontmoeten.

Toekomstbeeld

De gemeente gaat onder andere op bezoek bij Stichting Kleurrijk, bij diverse scholen en bij Borgstede. Ook zullen zij mensen bevragen op het station, in sportscholen en op de markt. Daarnaast krijgen inwoners de mogelijkheid om ook online hun visie te geven op de toekomst. Na de Week van Samen Bouwen zijn er nog twee evenementen waar door de gemeente vragen gesteld worden over de toekomst van Barendrecht: de Veiligheidsdag op 17 juni en het Zomerfeest op 24 juni.

Met alle opgehaalde resultaten wordt in de zomer het geactualiseerde toekomstbeeld gemaakt. De gemeenteraad buigt zich hier vervolgens dit najaar over.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »