Groen licht voor nieuwbouw Vrouwenpolder: 36 koopwoningen en 55 huurappartementen

BARENDRECHT – Vandaag (Maandag 1 mei 2017) heeft wethouder van der Linden de gronduitgifte-overeenkomst voor de bouw van Vrouwenpolder fase 3 (Roos 2) ondertekend, samen met Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland uit Hardinxveld–Giessendam.

Wethouder van der Linden: “Dat is mooi, want nu staat het licht op groen voor de bouw van 36 koopwoningen en 55 huurappartementen. Hiermee zetten we weer een volgende stap in Vrouwenpolder: een plezierige woonwijk voor zowel jonge als oudere gezinnen.”

Vrouwenpolder

De uitstraling van de nieuwe huizen en de buitenruimte zullen aansluiten bij de eerdere gebouwde woningen in het plan Roos 1. In de centrale groenstrook komen speelvoorzieningen, net als in Roos fase 1. Woningcorporatie Woonvisie uit Ridderkerk gaat de appartementen, die uitkijken op de Zuidpolder, verhuren. Wethouder van der Linden schreef eerder vandaag (Maandag 1 mei 2017) op Twitter: “Veel kopers [zijn] Barendrechters die doorstromen. Top!

Planning

Het aanleggen van de riolering en de bouwwegen wordt eind mei afgerond. Het bouwverkeer gaat dan vanaf de Oude Trambaan direct naar het bouwterrein. Daardoor hoeft het bouwverkeer niet door de wijk. De bouw van de huizen start in september dit jaar. In het derde kwartaal van 2018 moeten alle woningen klaar zijn.

Foto: dhr. Biesheuvel, directeur Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland (links) en wethouder van der Linden (rechts) (Fotomontage: BarendrechtNU)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »