Kinderopvang Eiland Marlyne neemt intrek in MFA Kruidentuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Enkele weken geleden is Eiland Marlyne van start gegaan met een nieuwe opvanglocatie in de MFA Kruidentuin: MarlyneTuin. De kinderopvang zit samen in het gebouw met basisschool CBS De Hoeksteen. De officiële opening van de MFA (multifunctionele accommodatie) zal plaatsvinden op 13 mei.

Eiland Marlyne werkt, zoals ook op een aantal andere locaties in Barendrecht, nauw samen met de basisschool. Ze zitten niet alleen in hetzelfde gebouw, maar maken gebruik van elkaars expertise. Daarnaast zal Marlyne In & Outdoor de kantine gaan runnen van de sporthal in de MFA. Hier zullen binnenkort diverse sport- en dansclubs gebruik van gaan maken.

MFA Kruidentuin

Randall Neeskens van Eiland Marlyne: “Het aantal kinderen dat gebruik maakt van onze opvangmogelijkheden groeit nog steeds. De nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden qua ruimte en voorzieningen. De nieuwe locatie biedt voorzieningen voor baby’s en ouderen en alles wat daar qua leeftijd tussen zit.” Op dit moment is er opvang voor 8 groepen op de locatie: 3 groepen dagopvang (0-4 jaar), 2 peuter-speelgroepen (3-4 jaar), 2 groepen voor buitenschoolse opvang (4-12 jaar) en één groep voor tussen-schoolse opvang (4-12 jaar).

Het was voor Eiland Marlyne al langere tijd een wens om op een nieuwe locatie de hele dagopvang en buitenschoolse opvang onder één dak aan te kunnen bieden: “Dit deden we al wel aan de Voordijk en ook bij de Hof van Maxima aan de Hedwigepolder. De samenwerking met scholenbestuur PCPO en de Groen van Prinstererschool verloopt bij deze laatste locatie prima, mede door goede afspraken te maken over het gebruik van de ruimtes en materialen en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid over de kinderen.” Aan een zelfde soort waardevolle samenwerking wordt nu gewerkt in de MFA Kruidentuin: “We hebben er alle vertrouwen in dat ook op onze nieuwe locatie de samenwerking met o.a. basisschool De Hoeksteen prima zal verlopen.

Verhuizen en klussen

De afgelopen tijd hebben de medewerkers van Eiland Marlyne flink door geklust en alle spullen verhuisd om alles op tijd af te krijgen. Op wat laatste kleine details na is de opvang klaar voor de opening in mei. “Het is bij ons vanzelfsprekend om gezamenlijk onze schouders onder elk nieuw project te zetten. We hebben zelf verhuisd, geklust, onze meubels grotendeels zelf gemaakt en met elkaar de speelmaterialen in elkaar gezet. Dat schept een goede band tussen al onze collega’s“, aldus Randall.

Met de ingebruikname van de locatie MFA Kruidentuin is de locatie MarlynePlein (aan het Doormanplein) komen te vervallen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »