Beplating bij parkeergarage Carnisse Veste stort op Portlandse Baan, Barendrecht

BARENDRECHT – Tijdens een zware storm in februari 2016 stortte de beplating van de loopbrug bij de Carnisse Veste op de Portlandse Baan. Door de schade en het gevaar van loshangende onderdelen bleef de weg nog tot de volgende dag afgesloten.

Tot op heden zijn de losgeraakte panelen niet meer hersteld en is het aanzicht niet zo fraai. Inmiddels is duidelijk dat er binnen 5 tot 7 weken herstelwerkzaamheden plaats gaan vinden. De Portlandse Baan zal hiervoor tijdelijk worden afgesloten.

Uitstel van herstel

Wethouder Vermaat heeft laten weten dat de gemeente al langere tijd bezig is om de verantwoordelijke VvE het herstel uit te laten voeren: “Die was daarvoor afhankelijk van de afhandeling door de verzekering. Dat heeft helaas een lange tijd geduurd, waarbij ook is overwogen of wellicht direct beplating met het nieuwe beeldmerk van het winkelcentrum kon worden aangebracht“, aldus de wethouder. Inmiddels hebben de partijen die de Carnisse Veste beheren besloten dit nieuwe beeldmerk uit te stellen tot 2018.

Wat betreft de ontbrekende panelen op de loopbrug, hierover heeft de gemeente de betrokkenen inmiddels formeel aangeschreven om de situatie te herstellen. Hierna werd duidelijk dat een aannemer binnen 5 tot 7 weken het herstel gaat uitvoeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »