Fantasierijk verhaal dankzij kindertekeningen bij De Speelfabriek

BARENDRECHT – Woensdag 8 maart was er weer een uitverkochte voorstelling van De Speelfabriek bij CultuurLocaal in De Baerne. De Toffe Tekenaar Elco was op theevisite en op een groot scherm konden de kinderen zien hoe hij te werk gaat en meemaken hoe hun kindertekeningen van een verhaal werden voorzien, samen met Tante T en ondersteund door live pianomuziek.

Achter de deuren van De Speelfabriek zaten deze keer tekeningen die de kinderen thuis hadden gemaakt en meegenomen naar de BaerneZaal. Eén voor één kwamen ze tevoorschijn en werden ze gebruikt om met elkaar een verhaal bij te verzinnen. De rijke fantasie van de kinderen en natuurlijk van Tante T zorgde voor een aantal verrassende verhaaltjes die ter plekke werden gespeeld en ondersteund met de tekeningen van de Toffe tekenaar en de geïmproviseerde pianomuziek van Wim Soeters.

De kinderen van 4 tot 8 jaar deden geweldig mee, maakten soms ondertussen een enorme behangtekening of gingen bij de pianist langs om hun eigen muziekjes toe te voegen aan het geheel. Wat een leuke energie hebben deze voorstellingen toch!

Voorafgaand aan de voorstelling werd er door twee jonge pianoleerlingen muziek gemaakt en na afloop werd de pianist bedolven onder kinderen die allemaal even de vleugel wilden beroeren.

Volgende voorstelling

De volgende Speelfabriek is op woensdagmiddag 10 mei van 14:30 tot 15:30u. De muziek wordt dan verzorgd door gitaardocent Tom A-tjak. De entreeprijs is € 4,00 per kind (inclusief drinken). Begeleiders (maximaal 2 per kind) hebben gratis toegang.

Foto: De Toffe Tekenaar aan het werk in de BaerneBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »