Debaters Dalton Lyceum Barendrecht behalen tweede plaats

BARENDRECHT – Donderdag 9 maart deed het debatteam van het Dalton Lyceum Barendrecht mee aan de voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis 2017.

Na maandenlang oefenen toog een groep van 12 leerlingen naar het Provinciehuis in Den Haag. Samen met 15 andere scholen uit Zuid-Holland moest daar de strijd worden aangegaan voor een plaats in de volgende ronde voor de winnaar van de finale.

Debatteams

In vier poules van vier scholen debatteerden de teams voor een plek in de halve finale. Dalton won de drie poulewedstrijden op overtuigende wijze. De humor en samenwerking in het debat ging de leerlingen prima af. Toen een leerling de kluts dreigde kwijt te raken, nam een andere leerling dit perfect over alsof het van tevoren zo was geoefend.

Het spannendst was misschien wel de halve finale tegen het Rijnlands Lyceum uit Sassenheim. Er werd fel en gepassioneerd geargumenteerd. Met de kleinst mogelijk marge was de overwinning voor het Dalton Lyceum en stond het voor het tweede opeenvolgende jaar in de finale.

Tweede plaats

Hier stond het Dalton in de Statenzaal van het Provinciehuis tegenover het Gymnasium Novum uit Voorburg. Ook deze strijd ging gelijk op. Helaas viel het dubbeltje nu de andere kant op. Geen plek in de volgende ronde, maar een tweede plaats die tot tevredenheid stemde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »