Vuurwerk Barendrecht 2016-2017

BARENDRECHT – Vandalen hebben tijdens de jaarwisseling 2016-2017 voor €23.156 euro aan gemeentelijke eigendommen vernield. De gemeente investeerde daarnaast €21.384 aan preventieve maatregelen, zoals bijvoorbeeld het sluiten en weghalen van prullenbakken.

Het totaalbedrag van deze twee kostenposten (€44.540) is bijna €15.000 minder als de voorgaande jaarwisseling (2015-2016). Deze besparing is grotendeels toe te schrijven aan de preventieve maatregelen, er werd tijdens de laatste jaarwisseling namelijk wel voor €2.165 meer vernield.

Speeltoestellen

Verreweg de grootste schadepost is een vernield speeltoestel aan de Veldhoen-Akker, hier werd een besturingsconsole van vernield. De schade bedraagt bijna €8.000. In de evaluatie over de jaarwisseling in Barendrecht valt te lezen: “Voor de volgende jaarwisseling moet meer inzet worden gepleegd om ervoor te zorgen dat dure speeltoestellen geen doelwit worden van vandalisme.

De meest voorkomende schadepost is die van het aantal vernielde (verkeers)borden: “Er is sprake van een toename van 39 naar 50 vernielde borden. Er is niet duidelijk een locatie aan te wijzen waar bepaalde voorwerpen het meest zijn vernield.” De gemeente is ook van plan om volgend jaar beter te gaan samenwerken met de buurtpreventie teams “om Barendrecht nog veiliger en leefbaarder te maken.

HALT

Halt heeft gedurende december en januari 4 HALT verwijzingen van jongeren in Barendrecht gekregen voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Hierbij gaat het in totaal over 2 zaken. De eerste zaak heeft zich afgespeeld op 30 november 2016: Twee jongens hebben daarbij illegaal vuurwerk op school afgestoken. De tweede zaak betreft ook twee jongeren die op 29 december zijn betrapt met illegaal vuurwerk (in een scooter).

Opmerking: De ‘Jaarwisseling vernielingen kaart‘ op BarendrechtNU zal zo spoedig mogelijk worden aangevuld met gegevens van de jaarwisseling 2016/2017.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »