Taxi Bakker Roparunners schenken Giovanni de Waal een vakantie

BARENDRECHT – Vanochtend (Vrijdag 17 februari 2017) is Dalton leerling Giovanni de Waal in de les verrast met een geweldige gift vanuit de Roparun: een korte vakantie naar eigen keuze voor de gehele familie. Een genootschap van de Roparun, de Taxi Bakker Runners, kwamen naar het Dalton Lyceum om Giovanni samen met zijn ouders de cheque te overhandigen.

Eind september werd lymfeklierkanker bij Giovanni ontdekt. Hiervoor heeft hij vier zware kuren ondergaan. Afgelopen week werd door de moeder dat Giovanni bekend gemaakt dat hij schoon is.

Sponsorloop

Taxi Bakker Runner Lindsey Faken: “Omdat het Dalton College vorig jaar zich zo heeft ingezet d.m.v. een sponsorloop voor de Roparun voor het team Taxi Bakker Runners hebben wij geprobeerd of we als team iets terug kunnen doen. We hebben contact gehad met de stichting Roparun en mogen Giovanni een korte vakantie aanbieden. Normaal gesproken worden de voordrachten voor deze vakanties alleen door artsen gedaan, maar omdat er vorig jaar zoveel geld is opgehaald door het Dalton, mogen wij toch deze korte vakantie aanbieden“.

Bewondering

Het is bewonderenswaardig hoe Giovanni ten tijde van de chemokuren door is blijven gaan. Hij was gedreven om de ziekte te verslaan, is daarnaast zoveel als mogelijk naar school blijven gaan, zolang zijn gezondheid dit uiteraard toeliet. Met zijn positieve houding en humor zorgde Giovanni ook voor een gezellige sfeer in de klas, terwijl iedereen toch op de hoogte was van de situatie. Dit alles hebben de leerlingen van zijn klas BHAT1E ook laten weten toen Giovanni bijvoorbeeld jarig was en ze met zijn allen een mooi cadeau voor hem bij elkaar hadden gespaard.

Verrassing

Vandaag waren daar tijdens de mentorles ineens oud-leerling van het Dalton Lyceum, Lindsey Faken en Germa Timmer, om uit naam van de Roparun Giovanni en familie de vakantie aan te bieden. Verrast door deze invasie nam Giovanni de gift in ontvangst. Een mooi cadeau na een zware periode. Dalton Lyceum Barendrecht: “We wensen Giovanni en familie een zeer prettige vakantie toe en bedanken de Roparun voor de mogelijkheden hiertoe.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »