Archieffoto van D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a in Barendrecht (Historische Vereniging Barendrecht)

BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een expositie van legpuzzels ingericht. Er is een gevarieerde verzameling van diverse oude en nieuwe, o.a. 3D, te bezichtigen. Iedere puzzel met een eigen thema die de tijd weerspiegelt van wat er in die periode onder de jeugd en volwassenen populair was.

De openingstijden van deze expositie zijn op zaterdag 18 en 25 februari en zaterdag 4 en 11 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Tot ziens bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Puzzels

Bekend is dat rond het jaar 1750 de eerste “legkaarten” zijn ontstaan. Men sprak toen over het “aanleggen van puzzels”, de stukjes lagen tegen elkaar aan. Later, in het begin van de 19de eeuw, werden er puzzels gemaakt waarbij de stukjes in elkaar haakten, zodat ze niet meer konden verschuiven.

Legpuzzels worden educatief gebruikt om het observatievermogen en de handigheid van kinderen te trainen, maar ook als tijdverdrijf voor volwassenen. Het maken van een legpuzzel is een ontspannende en rustgevende bezigheid, iedere voorstelling is een “sprookje” op zich. Zo zijn er bij de expositie voorstellingen met diverse afmetingen vanuit de geschiedenis, kunst, natuur, sport en wetenschap te bewonderen. Bezoekers, jong en oud, zijn tevens van harte uitgenodigd zelf mee te werken aan een bekende legpuzzel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »