Samen voor veiligheid: Meldingen aan Buurtpreventie via mobiele app

BARENDRECHT – De WhatsApp buurtpreventie groepen zijn inmiddels al bij veel mensen bekend. Aan deze groepen zitten voor- en nadelen. Voordeel is dat mensen op een vrij eenvoudige manier meldingen kunnen doen die te zien zijn binnen de groep. Een nadeel zijn de reacties die op berichten worden geplaatst. Soms wordt het een discussiegroep in plaats van een meldingsgroep. We zien dat veel mensen dan ook weer de whatsappgroep verlaten.

Om dit te kunnen veranderen hebben we gezocht naar een andere manier van melden aan Buurtpreventie Barendrecht. Dajong Computervrienden heeft een mobiele app ontwikkeld. In de Android en Apple app store is de app MeldingBPV te downloaden.

Meldingen

De opzet van de app is dat mensen meldingen kunnen doen over groepen, personen en voertuigen. Stapsgewijs wordt een bericht samengesteld wat na het verzenden alle belangrijke zaken bevat. Het bericht komt direct binnen in de vrijwilligersgroep van Buurtpreventie Barendrecht. Let op: Maak indien nodig altijd eerst melding bij de politie! (bijv in het geval van een vernieling of verdachte situatie)

Op basis van de melding kunnen vrijwilligers van Buurtpreventie Barendrecht kijken wat er met de melding kan worden gedaan. Het kan zijn dat wij in de omgeving aanwezig kunnen zijn of mogelijk contact kunnen leggen met mensen die bijvoorbeeld luidruchtig aanwezig zijn of een situatie creëren die mogelijk onveilig kan zijn of worden.

Veiligheidsgevoel

Op deze manier willen we proberen de veiligheid en het veiligheidsgevoel binnen Barendrecht te vergroten. Samen voor veiligheid is ons motto, help ons daarbij. Download de app, meld u aan bij de whatsappgroep of bent u echt betrokken bij een goede leefomgeving en veiligheid meld u dan aan als medewerk(st)er om zichtbaar en preventief in uw omgeving aanwezig te zijn.

Wilt u voor u zich aanmeld een keer meelopen met een team? Stuur ons gerust een mail. buurtpreventiebarendrecht.nl voor aanmeldformulieren of buurtpreventiebarendrecht [@] outlook.com om een keer mee te lopen of verder contact.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »