Centrumtuin Barendrecht weer van start

BARENDRECHT – Vrijwilligers en betrokkenen van Centrumtuin Barendrecht kijken terug op een mooi eerste jaar en trapten afgelopen donderdagmiddag samen het nieuwe tuinseizoen af. In aanwezigheid van wethouder Lennart van der Linden bedankte initiatiefnemer Arend Wesdijk de betrokken organisaties en vrijwilligers.

In totaal hebben zo’n 20 vrijwilligers aan de tuin bijgedragen, van meer dan vijf verschillende nationaliteiten. Arend prees de steun van Patrimonium en Paul Casteleijn Hoveniers, die zwaarder tuingereedschap aan de vrijwilligers uitleent.

Vrijwilligers bedankt

Bloemen waren er voor drie vrijwilligers, die werden bedankt voor hun constante inzet in het soms moeizame eerste seizoen. In het begin was het vooral opboksen tegen vuil en onkruid en gebrek aan water, met slechts geringe opbrengst. Ook was het verloop onder statushouders groot, bijvoorbeeld vanwege de start van een taalcursus, het vinden van werk of gezinshereniging.

Ontmoeting

Inmiddels is een gedegen moestuinplan ontwikkeld en breidt het netwerk van betrokken inwoners zich verder uit. Centrumtuin Barendrecht is vooral een tuin van liefde, bedoeld voor ontmoeting en samen bezig zijn, in het bijzonder voor hen die zich (nog) niet thuis voelen of eenzaam zijn.Samen met de gemeente wordt ook de mogelijkheid ontwikkeld om werkritme en kennis van de Nederlandse taal en cultuur op te doen.

Elke vorm van steun wordt gewaardeerd, want meedoen doe je tenslotte niet alleen. Financiële steun is ook nog van harte welkom, in het bijzonder voor de aanschaf van moestuinbakken, zaden en overige materialen. Informatie via: arendwesdijk.nl/centrumtuinBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »