Barendrechtse zanggroep Kids-Bizz gekwalificeerd voor Nationaal jeugdfestival

BARENDRECHT – De Barendrechtse zanggroep Kids-Bizz heeft zich gekwalificeerd voor De Zinge! Open Invitational op 14 mei 2017 in theater De Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens De Zinge! Open strijden tien jeugdkoren en/of zangroepen uit heel Nederland om de eer. De jury bepaalt wie er met de beker en workshops met een totale waarde van 850,- euro naar huis gaat.

Groepen die deel wilden nemen moesten videofragmenten opsturen om zich te kunnen kwalificeren. Kids-Bizz is één van de tien geselecteerden! Vorig jaar wist meidengroep Harmonice van Stichting Kids-Bizz deze wedstrijd te winnen in het eigen Kruispunt.

Stichting Kids-Bizz

De groep Kids-Bizz heeft inmiddels verschillende optredens mogen doen voor publiek. Zo waren ze in 2016 te zien op het Zomer- en het Winterfeest in Barendrecht, de parkdagen in Oud-Beijerland en zijn ze graag geziene gasten voor de bewoners van het Parkhuis in Dordrecht. Ook dit jaar staan er weer leuke dingen op de agenda. Nick, Nina, Emma, Solane, Carmen en Joëlle zullen er een feestje van maken! Als onderdeel van Stichting Kids-Bizz vormen zij samen een zanggroep in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar en ‘zusje’ van de zanggroep Harmonice (15 – 17 jaar) die vorig jaar de Zinge! Open Invitational heeft gewonnen!

De allerjongste vocalisten noemen zich de JenKa Kids (8-11 jaar). De stichting Kids-Bizz ondersteunt in samenwerking met initiatiefneemster Monica Millar alle activiteiten rondom de ontwikkeling en podiumprestaties van de zanggroepen. Kids-Bizz is altijd op zoek naar nieuw talent in alle leeftijden. Enthousiaste kinderen kunnen zich opgeven via de website. Wil je meer weten over Kids-Bizz of je aanmelden omdat je ook graag zingt? Kijk dan op www.kids-bizz.nl.

Het Festival

De Zinge! Open wordt voor de 2de keer gehouden en is het grootste nationale jeugdzanggroepenfestival in Nederland. In totaal worden ca 150 deelnemers en 350 toeschouwers bij de Zinge! Open verwacht. De kaartverkoop start binnenkort via de website van de Zinge Open. Nieuwsgierig geworden naar de Zinge! Open? Kijk dan op zingeopen.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »