Warme Truiendag in Het Kruispunt en bij de Harmonievereniging

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Vrijdag 10 februari 2017) was het “Warme Truiendag”. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

In Het Kruispunt organiseerde Stichting Velerlei een gezellige ochtend: deelnemers konden langskomen om een trui te breien en te showen op de rode loper. Of het nu een normale (warme) trui was of een kersttrui, de leukste zelfgemaakte trui won een prijs. Voor wie nog niet kon breien was er de mogelijkheid om dit te leren van de handwerkkanjes van Stichting Velerlei. Zij hielpen bij het breien en haken van de mooiste dingen.

Harmonievereniging

Bij de Harmonievereniging in ‘t Trefpunt ging de verwarming ook een graadje lager: de (jeugd)leerlingen kwamen vrijdagmiddag oefenen terwijl ze gekleed waren in een warme trui, met een sjaal en zelfs oorwarmers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »