Festival CultuurLocaal: Optredens en workshops drama en muziek

BARENDRECHT – Op zaterdag 18 februari organiseert CultuurLocaal in de Baerne zijn tweede Festival. Een dag waarop docenten en leerlingen samenwerken tijdens repetities en presentaties door orkesten, ensembles, singer-songwriters en popbands, theatervoorstellingen, een bigband en workshops voor bas.

CultuurLocaal biedt meer dan alleen maar les op een muziekinstrument of in theater maken. Dat is de boodschap op het tweede Festival CultuurLocaal. Iedereen is op zaterdag 18 februari van harte welkom in de Baerne vanaf 14:15 u. tot halverwege de avond.

Programma

Festival

De meeste activiteiten vinden plaats in de BaerneZaal, maar ook de hal en een aantal lokalen wordt ingezet om de Barendrechtse bevolking te kunnen laten zien dat CultuurLocaal nog steeds in de lift zit.  Na de opening om 14:15 u. door voorzitter Ard Kramer wordt de eerste pilot gespeeld van ‘CoolCast’, een theatraal en muzikaal menu, uitgevoerd door de professionele docenten. CoolCast’ is speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs en tijdens het festival kan iedereen, liefst ook vertegenwoordigers van scholen, dit smaakvolle theatermenu voor het eerst meemaken.

Maar er is meer professioneel theater op deze middag. ‘Een Sprookje om een Sprookje’ vertelt over een prinses die niet in het sprookjesboek voorkomt! En dus gaat Roodkapje op zoek naar een sprookje voor de prinses! Sneeuwwitje, het dappere kleermakertje, de rode schoentjes… ze komen allemaal langs tijdens de zoektocht van Prinsesje Zeventje naar haar éigen sprookje. Het verhaal wordt gezongen, verteld en gespeeld door Mariët Kaasschieter (sopraan) Marion Schopman (fluiten), Lenie de Meij (harp) en Pieter Tiddens (verteller).

Tussen deze theatervoorstellingen door zijn er kleine optredens en happenings zoals een harpdouche, Hotel California op drie piano’s, een flessenorgel en ensemble HoornPracht. En er zijn workshops voor contrabas en basgitaar, gegeven door professioneel bassist Joost Verbakel. Strijkers en gitaristen vanaf 8 jaar kunnen zich aanmelden en hieraan meedoen. Wil je lekker jammen? Dit kan ook in een van de lokalen.

Op het festival spelen twee projectorkesten: een orkest met vooral veel jonge strijkers en blazers o.l.v. Arjan Kik en het MeespeelOrkest o.l.v. Wim Soeters. Vanaf 16:45 u. presenteren deze orkesten wat zij eerder op de dag hebben gerepeteerd. Ook een deel van het BaerneKoor zal bij deze presentatie van zich laten horen en aan het eind kan iedereen samen met orkest en koor meezingen met het liedje ‘Ja zuster, nee zuster’.

Vanaf 18:00 uur is er een half uur lang een geweldige Big Band o.l.v. Nils van Haften. Zij spelen vooral composities van Duke Ellington. Het festival wordt vanaf 19:30 u. afgesloten met optredens door een aantal popformaties. Een paar namen en titels: Friends in Treble, The Heathens en The Next spelen nummers zoals Catch & release, Hold back the River, nummers van het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles en nog veel meer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »