Kindervoorstelling De Speelfabriek breekt record in De Baerne

BARENDRECHT – Nog nooit kwamen zoveel mensen af op een voorstelling in De Baerne. De voorstellingen van De Speelfabriek bij CultuurLocaal, waarvan woensdag 25 januari de laatste was, zijn een groot succes gebleken.

Beheerder Tom Ketting bleef maar stoelen bijzetten. Uiteindelijk vonden zo’n 90 kinderen en 70 volwassenen een plekje in de BaerneZaal om te genieten van Tante T’s Speelfabriek. Deze keer kwam Boer Henk op bezoek. Hij zou dieren meenemen van de boerderij, maar o jee, ze waren ontsnapt! En ook lag er ineens een vreemde rode draad in de Speelfabriek. Waar zou die van zijn? Met hulp van de kinderen werden alle dieren weer gevonden. Tante T zong samen met Boer Henk, die graag gitaar speelt, over alle dieren een leuk liedje en zo kwam alles weer goed.

Blij verrast

Tessa Vugts (Tante T) was blij verrast met de enorme opkomst. “Het is geweldig dat mijn voorstellingen zo aanslaan bij de kinderen. Ik merk dat ze echt met elkaar afspreken om naar de Baerne te komen als er weer een Speelfabriek op het programma staat”. Toch heeft het succes ook een andere kant: “Mijn voorstelling zijn bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar en hun ouders om samen spontane verhalen te kunnen spelen. Met zo’n grote groep is het onmogelijk om iedereen aan bod te laten komen en dat kan een teleurstelling zijn voor de kinderen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nieuwe reeks voorstellingen

CultuurLocaal heeft Tessa inmiddels gestrikt voor een volgende reeks voorstellingen. De Speelfabriek is er weer op woensdag 8 maart en 10 mei en op zondag 2 april en 2 juli zijn er De Buurtjes. Om te garanderen dat alle kinderen die erbij zijn aan bod komen, zullen bij de nieuwe voorstellingen maximaal 40 kinderen een plekje kunnen krijgen. Ook zal er een kleine toegangsprijs gaan gelden.

Foto: Tante T heet bezoekers welkom in De Speelfabriek voor het bezoek van Boer Henk (foto Tessa Vugts).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »