Eerste bezoekers bij proef-opening van vernieuwde Het Kruispunt

BARENDRECHT – Op woensdag 18 januari 2017 wordt in de hal van Theater Het Kruispunt een piano in gebruik genomen. Deze piano is in bruikleen gegeven door CultuurLocaal. Iedereen die zin heeft kan erop komen spelen.

Aanstaande woensdag  is het precies een jaar geleden dat de eerste muzieklessen van CultuurLocaal plaats vonden in De Baerne. Deze stichting was vier dagen daarvoor opgericht, nadat ToBe in de laatste dagen van 2015 failliet was gegaan. Na een hectische start draait alles nu goed en kan de aandacht gericht worden op nieuwe activiteiten en nieuwe samenwerkingen.

Samenwerking

Een van deze nieuwe samenwerkingen betreft de bibliotheek en Theater Het Kruispunt. “Bij de opening in oktober 2016 van Het Kruispunt na de verbouwing was ik onder de indruk van de mooie nieuwe entree, met die trappen en ruimtes daaromheen. Het leek me een mooi idee, dat in die omgeving, met de bibliotheek in de buurt ook spontaan muziek gemaakt zou kunnen worden, net als op sommige treinstations tegenwoordig”, zegt Wim Soeters, coördinator bij CultuurLocaal.

In overleg met de Bibliotheek en het Theater is toen afgesproken om een piano ter beschikking te stellen. Het leek daarbij een leuk idee, om die piano dan precies een jaar na de start van de activiteiten door CultuurLocaal over te dragen. Wethouder van Cultuur, de heer D. Vermaat, is uitgenodigd het moment bij te wonen. Wim Soeters zal een compositie van Maurice Ravel spelen.

Hospice

Ook in hospice De Reiziger aan de Voordijk is een piano van CultuurLocaal geplaatst. Het is de bedoeling dat pianoleerlingen van CultuurLocaal daar af en toe op gaan spelen, maar ook anderen staat het vrij om de piano te gebruiken, om het verblijf van de bewoners te veraangenamen. Zo probeert CultuurLocaal buiten de reguliere muzieken theaterlessen ook op andere manieren een positieve rol in de Barendrechtse samenleving te spelen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »