Nieuwe bus voor Voedselbank Barendrecht dankzij schenkingen

BARENDRECHT – De vrijwilligers van de Voedselbank Barendrecht hebben sinds vandaag (Woensdag 28 december 2016) de beschikking over een splinternieuwe bestelbus met koeling. Met het busje rijden vrijwilligers al sinds 2009 langs lokale ondernemers om gedoneerde producten op te halen.

Voedselbank Barendrecht: “Dit is een geweldige samenwerking waarbij wekelijks tientallen gezinnen geholpen worden met een extra steuntje in de rug dat ze hard nodig hebben. Met het uitdelen van voedsel draagt de voedselbank ook bij aan het voorkomen van verspilling van goed voedsel.

Vervanging bus

De vorige bus van de voedselbank begon de laatste tijd last te krijgen van ‘ouderdomskwalen’, de bus was toe aan vervanging. Door het bestuur van de Voedselbank Barendrecht was al geld gereserveerd, maar dit bleek nog niet voldoende voor een nieuwe goed bus met genoeg ruimte en een koeling. “Daarom is er in het kader van ‘niet geschoten altijd mis’ een aantal sponsoren en fondsen benaderd. Tot grote verassing van het bestuur is zo het gehele bedrag bij elkaar gekregen!“, aldus de Voedselbank.

Schenkingen

De voedselbank is het Oranje Fonds zeer dankbaar, het fonds heeft €30.000 gesponsord. Dit is meer dan de helft van het aankoopbedrag van de nieuwe bus. Ook het Kansfonds heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd. “De vrijwilligers en klanten van de Voedselbank zijn heel erg dankbaar! Samen met het eigen spaargeld van de Voedselbank Barendrecht is de nieuwe bus een feit! (…) Midden in de tijd van de feestdagen is de nieuwe bus een meer dan welkom kerstcadeau!

Firma van Leeuwen Truckservice en firma van de Pol hebben ieder op eigen wijze en binnen hun expertise bijgedragen tot het tot stand komen van deze compleet uitgeruste bus, zo schrijft de Voedselbank. Ook zit er een speciale koeling in de bus. hier passen 12 kratten in zodat het voedsel tijdens de ophaal- en wegbrengmomenten goed gekoeld blijft. Er zijn zo’n 40 vrijwilligers actief bij de Voedselbank Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »