Winnende korte film ‘Voor je valt’ van Barendrechtse makers naar Amerika

BARENDRECHT – De Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven hebben met hun team Vollemaan het 48 Hour Film Project Eindhoven gewonnen. De korte film ‘Voor je valt’ gaat nu naar de wereldwijde finale in Seattle, Amerika.

In het 48 Hour Film Project kregen 24 teams 48 uur de tijd om een film te maken, vanaf het schrijven van het script tot de opnames, montage en nabewerking. Op vrijdagavond kregen de teams te horen wat de verplichte elementen in de film zijn: een verplichte zin, een voorwerp en een personage. Daarnaast trokken alle teams een genre uit de hoge hoed.

Prijzen

De makers wonnen drie prijzen: ‘Beste film’, Beste regie (Yvonne van der Haven) en Beste gebruik genre (Coming of age). Daarnaast werd de film viermaal genomineerd voor Beste acteurs (vader en zoon Aldo en Jorrit de Jong), Beste script, Beste montage (Danny Bliek) en Beste gebruik van personage.

De film werd opgenomen op en rond de boerderij van Paul Casteleijn, die voor de oplettende kijker ook kort in de film te zien is. Team Vollemaan is te volgen op Facebook.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »