Speurtocht: Kinderen op zoek naar sporen van inbrekers

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag heeft het Jongerenwerk i.s.m. de Buurtsportcoach van KijkopWelzijn een speurtocht uitgezet voor de jeugd in Carnisselande. Op initiatief van de wijkagent van Vrijenburg is er een route uitgestippeld waarin kinderen op zoek moesten naar locaties waar mogelijk was ingebroken.

Op deze speelse manier wil de politie aandacht vragen voor het Donkere Dagen Offensief. Het wordt weer eerder donker, dus ook nemen de woninginbraken weer toe. Hoe kun je je woning het beste beveiligen tegen inbraak? Deze vragen kregen de kinderen, van o.a. de Zeppelin en de Vrijenburgschool door middel van een vragenformulier voorgeschoteld.

Daarnaast werd er o.a. voorlichting gegeven over het gebruik van nepvuurwapens en werden er tips gegeven om een straatroof te voorkomen. Vanuit deze samenwerking tussen KijkopWelzijn en de Politie wordt gekeken om in de toekomst meer voorlichtingsactiviteiten te organiseren. Heeft u vragen over woninginbraken of andere zaken? Kijk op vraaghetdepolitie.nl voor meer informatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »