Stormbaan in Zuidpolder naar verwachting in april 2017 gereed

BARENDRECHT – Tussen het Barendbos en het woonhuis naast begraafplaats Den Ouden Dijck, wordt een stormbaan aangelegd. De stormbaan is speciaal voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Op maandag 3 oktober is het definitieve ontwerp onthuld (zie foto). Eind dit jaar start te de bouw van de stormbaan. De verwachting is dat de stormbaan in april 2017 klaar is voor gebruik.

De stormbaan is bedoeld voor de sportieve inwoner. Zo kunt u individueel aan de slag op de stormbaan, maar ook in groepen. Het is de bedoeling dat er bootcamps georganiseerd gaan worden. De buurtsportcoach is betrokken geweest bij het ontwerp om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tussen de woning en de stormbaan wordt een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Bezoekers van het Barendbos kunnen hier ook parkeren.

Hulp van leerlingen

Het ontwerp van de stormbaan is gemaakt door een architect en leerlingen van het Dalton Lyceum en het CSG Calvijn. Drie leerlingen van het CSG Calvijn hebben ideeën verzameld voor het schetsontwerp en deze aangedragen bij de architect. De architect is bij het Dalton Lyceum langsgegaan om input op te halen van de leerlingen die zich over het project hebben gebogen. De stormbaan komt voort uit een project van het Dalton Lyceum, waar twee klassen aan gewerkt hebben. De architect is bij een van de twee klassen langsgegaan, omdat de andere klas met excursie was. Van het Dalton Lyceum is daarom maar een leerling aangeschoven bij het bespreken van het schetsontwerp.

Natuurlijk materiaal

Net als het Barendbos is het de bedoeling dat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijk materiaal. Denk hierbij aan boomstammen, houten planken, touwen, water, stenen en ander natuurlijk materiaal. Kant-en-klare toestellen worden niet gebruikt op de stormbaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »