VIDEO: Jongeman steelt ketting bij Van Leeuwen Juwelen aan de Middenbaan in Barendrecht

BARENDRECHT – In maart van dit jaar werd er een ketting gestolen bij Van Leeuwen Juwelen aan de Middenbaan. Een jongeman deed alsof hij interesse had in een ketting, maar rende met ketting in zijn hand de winkel uit toen de medewerkster even de andere kant op keek. De medewerkster rende achter hem aan, maar hij wist te ontkomen.

De jongeman werd mede dankzij het signalement al snel aangehouden, het blijkt te gaan om een man uit Ridderkerk die al meer op zijn kerfstok heeft. De rechtbank veroordeelde hem op 1 juni 2016 tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar.

Veroordeling

De digitale verspreiding van het bericht was erg succesvol. Om de mensen te blijven stimuleren het recht in onze plaats te handhaven en daders het niet makkelijk te maken het nog eens te laten doen“, aldus de juwelier.

Tijdens de rechtszaak werd de verdachte geconfronteerd met de aanwezigheid van medewerksters uit de winkel. Ze hebben de man daar weer gezien en hij leek zich te schamen, vooral voor de medewerkster die nog achter hem aan is gerend tijdens de diefstal. De juwelier is positief over hoe politie Barendrecht de zaak heeft opgepakt: “Het is in dit geval vooral de politie die goed werk gedaan heeft. Door het signalement had de politie al gauw de dader op het oog en heeft hem iets later kunnen oppakken. Maar de veroordeling bij ons was bijzonder, omdat het bewijs er duidelijk was dat hij alles met voorbedachte rade deedBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »