Openstelling onderdoorgang A29: Toch geluidsscherm langs de Sweelincklaan

BARENDRECHT – Bewoners van de Koraallaan krijgen vanwege de toenemende verkeersdrukte door de openstelling van de Harmonielaan toch een geluidsscherm aan de achterzijde van hun woning (Sweelincklaan). Bewoners kregen het eerder al voor elkaar om de groenhaag op te laten nemen in de plannen. Op die manier wordt het zicht op de toenemende verkeersdrukte in ieder geval (deels) ontnomen.

Van de Bachlaan tot aan de fietserstunnel bij de Voordijk zal een 1 meter hoog geluidsscherm worden geplaatst in de groenhaag. Het scherm zou hierdoor zo min mogelijk zichtbaar moeten zijn. Dit plan is in lijn met de wens van de bewoners. De onderdoorgang A29 (Harmonielaan) zal tevens verboden gebied worden voor vrachtwagens, aldus wethouder Leon van Noort (verkeer).

Asfalt niet vervangen

Bovenstaande maatregelen zijn voor de wethouder reden om het huidige asfalt aan de Sweelincklaan niet te vervangen: “Met het instellen van een vrachtwagenverbod (…), het plaatsen van de haag met geluidsscherm en de hoge geluidsreductie van het huidige asfalt is vervangen van het bestaande asfalt op de Sweelincklaan op dit moment niet nodig. De meetresultaten tonen aan dat het huidige asfalt pas rond 2024 aan vervanging toe is. (…) We monitoren het asfalt gedurende deze periode. Indien de kwaliteit sterk achteruit gaat wordt er eerder ingegrepen

De werkzaamheden zullen in september – oktober 2016 gaan plaatsvinden. De kosten van alleen de groenhaag werden in april geschat op €10.000 tot €15.000. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel het geluidsscherm kost en het niet opnieuw asfalteren bespaart.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »