BethelBazar 2016 haalt €14.656 op

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de BethelBazar plaats. Ieder jaar wordt hiermee geld opgehaald voor een aantal goede doelen. Na een gezellig weekend, welke mede mogelijk gemaakt werd door alle vrijwilligers, sponsors en bezoekers, is er een prachtig bedrag opgehaald tijdens de BethelBazar: €14.656,26. De organisatie wil iedereen bedanken voor dit mooie resultaat. Ter vergelijking: vorig jaar werd er €13.163 opgehaald.

Zie ook (foto’s + video): Veel publiek bij opening van BethelBazar 2016

Goede doelen

Het ingezamelde geld zal dit jaar worden verdeeld over drie goede doelen: Priyanthi (€2.500), Sport empowerment (€5.000) en Noad (+/- €6.000).

Stichting Priyanthi verleent directe kleinschalige hulpverlening aan de meest kansarme mensen in Sri Lanka. De hulp die de stichting geeft varieert van: het verstrekken van medicijnen, brillen, gehoorapparaten, schoolboeken voor de kinderen, de bouw van een huisje, bouw van toiletten, het verlenen van microkredieten: d.m.v. een microkrediet kunnen de mensen een eigen bedrijfje opstarten en een eigen inkomen verdienen.

Sport For Empowerment (SFE) is een kleinschalige stichting voor een lokaal ontwikkelingsproject in Sierra Leone. Sport wordt als middel gebruikt om de jongeren ter plaatse aan te moedigen naar school te gaan en zo te investeren in hun eigen ontwikkeling en in die van de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken. Uitgangspunt is dat een positieve ontwikkeling van een land alleen gerealiseerd kan worden door de lokale gemeenschappen te veranderen in een zelflerende- en kennisdelende organisatie.

Netwerk van Organisaties voor Agrarische Ontwikkeling (NOAD) is een samenwerkingsverband van drie christelijke organisaties in het zuiden van de provincie Punjab in Pakistan. NOAD zet zich in voor het verbeteren van de landbouwactiviteiten van arme boeren en landloze loonarbeiders en hun gezinnen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »