Video: Koninginnedag in 1965-1968 in de Stationswijk

BARENDRECHT – [Video] De Stations- of Oranjewijk van Barendrecht had in die tijd een Oranjevereniging die in de eigen wijk het feest organiseerde. Dat bestond bijvoorbeeld uit een optocht van verklede kinderen en diverse spelletjes die in de straat gespeeld werden.

Amateur filmer Huib Blokland woonde toen in de Oranjestraat, dus waren zijn kinderen als deelnemers in de optocht en tijdens de spelletjes voor hem een ideaal onderwerp om te filmen. Zo zien we zijn kinderen Dick en Gerda en hun buurmeisje Monique Pieters Graafland en anderen terug als Chineesje, Hongaarse, zigeunerinnetjes, Spaanse danseresjes, wielrennertjes of Moriaantjes.

Bas Romeijn ontving de opnames van Dick, de zoon van Huib: “Na het opknappen van de beelden heb ik er dit korte filmpje van gemaakt. Daarop is goed te zien hoeveel er veranderd is in de wijze van feest vieren.” Gerda en Dick Blokland hebben het commentaar ingesproken.

Zie ook: Historie: Barendrechtse Koninginnedagen van 1959 – 1960Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »