Harmonice wint de Zinge Open Invitational 2016 in Het Kruispunt

BARENDRECHT – Gistermiddag (Zondag 13 maart 2016) vond in Theater Het Kruispunt de eerste landelijke jeugdkorenwedstrijd plaats: De Zinge Open Invitational 2016. Acht zanggroepen werden op basis van ingezonden videofragmenten geselecteerd en kregen de kans om zich op een professioneel podium te presenteren voor de vakjury en het toegestroomde publiek. Zanggroep Harmonice uit Barendrecht wist deze wedstrijd te winnen.

Met de winst ontving Harmonice een prachtige beker, een waardebon t.w.v. €350,= van Balk, (bond voor A capella en lichte muziek zingende koren) te besteden aan workshops naar keuze en een optreden in de Jaarbeurs Utrecht op 26 juni a.s. tijdens het Bombarie Festival. Al met al was het een topprestatie waarvoor de meiden de waardering kregen van een professionele en onafhankelijke jury. In de jury zaten Charly Luske, Esmee Denters en Hans Cassa.

“Absurd goed”

Charly Luske zei dat hij twintig minuten had zitten zoeken naar iets waar hij over zou kunnen zeuren, maar niks kon vinden. Hij was onder de indruk van de muzikaliteit en liet weten dat veel professionele vocalisten moeite hebben met wat Harmonice zojuist op dit podium had laten zien.“Absurd goed” waren zijn exacte woorden. Esmée Denters bekende meteen hier haar favoriet van de wedstrijd te hebben en sprak van een “te verkopen act”. Hans Cassa onderstreepte nogmaals de diversiteit en gaf een leerpunt mee waarmee de kwaliteit van toekomstige optredens nog verder vergroot zou kunnen worden.

Harmonice

Harmonice kreeg in december bericht dat ze geselecteerd waren voor de wedstrijd. In januari begonnen de repetities. Onder leiding van Monica Millar en de stichting Kids-Bizz is aandacht besteed aan alle mogelijk details om de jury te laten zien wat ze per persoon en als groep in huis hebben. Meerstemmige arrangementen, ingewikkelde modulaties en gedurfde solo’s.

Hulp

Voor de presentatie kwam veel hulp van buitenaf. Speciale dank voor Yasmin Wilnis, die de choreografie met de dames in elkaar zette. Dat deed ze op zo’n manier dat het flitsend werd terwijl zingen ook nog mogelijk bleef. Sportschool Aad van Loon stelde op het laatste moment, buiten openingstijd nog een grote spiegelzaal beschikbaar voor een repetitie op zaterdagavond. De modieuze kers op de taart was de styling van Leven en Beleven, die de verschillende persoonlijkheden van de meiden wist te benadrukken. En zo gingen ze het podium op, met een medley van 7 nummers.

Foto: Harmonice met Esmee DentersBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »