Meer werkruimte voor Zorgnijverij dankzij Fonds Verstandelijk Gehandicapten

BARENDRECHT – Afgelopen week mochten de medewerkers van de Zorgnijverij een tweetal mooie werkbanken in ontvangst nemen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Ook kregen zij een aantal krukken geleverd zodat alle medewerkers nu ook aan de werkbanken kunnen zitten.

Erna Noordijk, bestuurder van de Zorgnijverij, vertelt dat ze erg blij is met het geschonken meubilair omdat de Zorgnijverij nu verder kan groeien. Er is vanaf nu weer plaats voor nieuwe medewerkers.

Werkplaats

De Zorgnijverij is een stichting die dagbesteding biedt aan jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis. In de Zorgnijverij maken zij allerlei trendy producten van hout. De Zorgnijverij is een jonge stichting die vorig jaar haar deuren heeft geopend voor deze bijzondere doelgroep.

Plekje in de Zorgnijverij

Sinds 2016 heeft de Zorgnijverij een zorgcontract met de BAR gemeenten. Dit betekent dat jongeren en jongvolwassenen terecht kunnen met een PGB (persoons gebonden budget) of ZIN (Zorg In Natura) indicatie. Ook kinderen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis hebben hun plekje in de Zorgnijverij. Voor hen hebben zij op de woensdag- en vrijdagmiddag een speciaal op de kinderen afgestemd programma.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »