Auto-inbraak

BARENDRECHT – Een kleine twee weken geleden werden de koplampen van een auto op de parkeerplaats bij het Inge de Bruijn zwembad gestolen. Op de parkeerplaats zou vaker dergelijke criminaliteit plaatsvinden. Dit bleek ook afgelopen week weer het geval: vorige week dinsdag en afgelopen zaterdag werden opnieuw twee auto’s open gebroken op het parkeerterrein.

Burgemeester van Belzen (veiligheid) heeft laten weten dat er de afgelopen twee maanden in heel Barendrecht 49 auto-inbraken plaatsvonden, waarvan drie op de parkeerplaats bij het zwembad. Het is onduidelijk of de twee recente inbraken hier al bij zijn opgeteld. Van Belzen: “Op dit moment is het parkeerterrein van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad geen hotspot waarvoor extra actie benodigd is.

Geen Mobiele Camera Unit

Ondanks de diverse auto-inbraken zal er op dit moment geen Mobiele Camera Unit (MCU) worden geplaatst. Burgemeester van Belzen: “Inzet van de Mobiele Camera Unit (MCU) vindt plaats op grond van art. 2 Politiewet. Dat betekent onder de bevoegdheid van de politie en in het geval van ernstige overlast of bij evenementen. Een inzet van een MCU moet proportioneel en subsidiair zijn. Op dit moment voldoet het parkeerterrein niet aan deze criteria.” De burgemeester geeft tevens aan de locatie de komende tijd te monitoren.

Forensische opsporing

De Politie in Ridderkerk heeft personen waarbij in de auto is ingebroken geadviseerd om zelf uit de auto te blijven. Vanwege de vele auto-inbraken daar en de omliggende gemeenten is er besloten om forensisch onderzoek uit te voeren bij meldingen van auto-inbraak. Als je zelf uit het voertuig blijft kan de politie mogelijk DNA of vingerafdrukken veilig stellen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »