Leerlingen 5VWO Calvijn Groene Hart winnen debatwedstrijd

BARENDRECHT – [Video] Vandaag (Donderdag 4 februari 2016) hebben ruim twintig 5vwo-leerlingen van Calvijn Groene Hart deelgenomen aan de debatwedstrijd ‘Meet the Boss’, georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en Jet-Net en zij hebben nog gewonnen ook.

Door deze winst staan de leerlingen in de landelijke finale in Eindhoven. Bovendien is Calvijnleerling Richard de Wit uitgeroepen tot beste, individuele debater, waarmee hij een mooie beker en uiteraard de eer in de wacht heeft gesleept.

Debatteren

Tijdens de scherpe debatten gingen de leerlingen in op stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. Iedereen had wel een mening over voedselvervangende preparaten, doellijntechnologie en duurzame energie. De Calvijnleerlingen streden niet alleen tegen leerlingen van andere scholen, maar gingen ook in discussie met de directie van Unilever Vlaardingen. Het was een zeer geslaagde, leerzame middag en de leerlingen zien dan al uit naar de finale in april, waarin ze ook de nuttige jurytips ten uitvoer willen brengen.

Kampioenen! Wow, deze leerlingen uit 5vwo met een NG-/NT-profiel namen vandaag (Donderdag 4 februari 2016) voor het eerst deel aan een debatwedstrijd, Meet the Boss, en ze hebben nog gewonnen ook. Ze mogen nu naar de landelijke finale in Eindhoven.

Geplaatst door Calvijn Groene Hart op donderdag 4 februari 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »