Nieuw ontwerp Het Kruispunt: Ruimere hal en patio op de eerste verdieping

BARENDRECHT – [Ontwerpen] In december 2015 is het voorlopige ontwerp voor de verbouwing van Het Kruispunt gepresenteerd aan het college. Het nieuwe ontwerp betreft zowel de binnen als buitenkant (beplating) van de theaterzaal. Hierover heeft wethouder Monhemius (Cultuur) de gemeenteraad geïnformeerd.

Bekijk hier de voorlopige ontwerpen.

Verbouwing

De wethouder benoemt de verbouwing in drie bouwkundige ingrepen:

  1. Het verruimen en openen van de hal, waarmee een ruime en lichte plek gecreëerd wordt en waar de functies van de verschillende gebruikers echt worden vermengd en zichtbaar worden gemaakt in een atrium.
  2. Het maken van een patio op de eerste verdieping waardoor in het midden van de lage langgerekte verdieping licht, ruimte en een hart ontstaat waar omheen de inrichting zich kan ontwikkelen en een variatie aan gebruik mogelijk is.
  3. Het vervangen van de gevelbeplating aan de buitenzijde van het pand

Het definitieve ontwerp zal half februari gereed zijn. Eind januari zal wethouder Monhemius tevens informeren over de stand van zaken met betrekking tot de zoektocht naar een horeca-partner voor het Kruispunt.

Opmerking: Het PDF bestand waaruit de ontwerpen zijn gekopieerd bevat vermoedelijk enkele corrupte afbeeldingen waardoor de laatste afbeelding voor een groot deel groen is. Een tweede ontwerp van de buitenkant kan daardoor in zijn volledigheid (nog) niet worden getoond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Gemeente Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »