Theater Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht gaat in een tweede ronde op zoek naar een geschikte horecapartner voor de exploitatie van een grand café in Het Kruispunt. De horeca-partner moet één van de belangrijke hoofdgebruikers worden van het gebouw.

De toekomstige horecapartner werkt samen met de culturele partners en de gemeente aan de verdere uitwerking van de verbouwing en realisatie van Het Kruispunt tot hét kloppend hart van Barendrecht.

Geen geschikte partner gevonden

Na een eerste uitvraag is er nog geen geschikte partner gevonden voor de horecagelegenheid in Het Kruispunt. Er vonden al wel acht bezichtigingen plaats waarvan uiteindelijk twee ondernemers een plan hebben ingediend. Na de presentatie van deze plannen was de gemeente echter niet overtuigd.

Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad: “Na de presentatie van de plannen hadden we samen met de hoofdgebruikers onvoldoende vertrouwen dat deze ondernemers een volwaardige en pro-actieve partner in het geheel zouden worden. Deze inschrijfronde heeft dus niet geleid tot selectie van de horecapartner.”

Geïnteresseerden

De gemeente verwacht, na enkele aanpassingen aan de opzet van de tweede inschrijfronde, eind januari 2016 een nieuwe horecapartner te kunnen selecteren. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de exploitatie van de horeca contact opnemen met mevrouw J. Bos via j.bos [@] bar-organisatie.nl.

Het Kruispunt

Het Kruispunt wordt volgens de gemeente in de zomer van 2016 verbouwd tot “bruisende, culturele ontmoetingsplek voor jong en oud met ruime openingstijden en ruimte voor nieuwe activiteiten.” Naar verwachting is het gebouw vanaf oktober 2016 geschikt voor de nieuwe functies en ambities.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »