Sinterklaascadeaus voor kinderen in Schakelklassen dankzij hulp van vele vrijwilligers

BARENDRECHT – De hoeveelheid speelgoed die werd ingeleverd bij Albert Heijn aan de Middenbaan overtrof alle verwachtingen. Maar daardoor kon Present Barendrecht veel kinderen blij maken met een sinterklaascadeautje. Veel vrijwilligers van Present zetten de afgelopen weken alle zeilen bij om de ingeleverde spullen te sorteren. Vervolgens pakten de leden van het IJE Koor honderden pakjes in. De kosters van de Triomfatorkerk stelden voor dit mooie doel een ruimte ter beschikking.

Schakelklassen

Het lerarenteam van de Schakelklassen in Barendrecht en Rhoon -waar kinderen van asielzoekers Nederlands leren voordat ze naar een reguliere klas gaan – organiseerde heuse sinterklaas happenings in de klassen. Zo werd de 1e Sinterklaasviering in Nederland voor deze asielzoekers kinderen onvergetelijk. Maar ook Taalbureau Delken&Boot in Rotterdam deelde pakjes uit aan hun cursisten. Theo Barendrecht van TAB Transport verzorgde dit transport voor Present geheel belangeloos. In totaal kregen zo’n 175 asielzoekers kinderen een pakje.

Speelgoed

Minstens eenzelfde aantal kinderen zal nog verrast worden met de andere helft van het speelgoed. Dat is namelijk geschonken aan Stichting Altijd Feest, Yulius, Vivenz Thuisbegeleiding en Stichting Gave die daar “hun” kinderen mee gaan verblijden. Dit project laat goed zien hoe we met elkaar iets voor elkaar kunnen krijgen. Present dankt alle betrokkenen voor hun inzet en enthousiasme.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »