Ambassadeur Tsjechië opent tentoonstelling Jan Hus in gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] De ambassadeur van Tsjechië, mw. Jana Reinišová, heeft de tentoonstelling over Jan Hus in de hal van het gemeentehuis geopend door het gastenboek van de gemeente Barendrecht te tekenen.

De postertentoonstelling besteed aan dacht aan het leven en werk van Jan Hus. Dit jaar is het 600 jaar gelden dat hij werd gedood op de brandstapel van Konstanz. Hus is vandaag (Maandag 21 september 2015) de dag ook nog belangrijk voor het Tsjechisch nationaal bewustzijn. Peter Moree, theoloog werkzaam in Praag, vertelde de aanwezigen bij de opening over de rol van Hus.

Bij de opening was ook een delegatie uit de partnergemeente Louny aanwezig, waaronder de burgemeester Šabata en de predikant van de Hussitische kerk.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is tijdens kantoortijden tot 3 oktober te zien in de hal van het gemeentehuis van Barendrecht. De tentoonstelling is een initiatief van het Tsjechisch Centrum en de Stichting Stedenband Barendrecht. De stedenband viert dit jaar haar 25 jarig bestaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »