Pleinfeest voor 140 kinderen bij Yulius aan de Boerhaavelaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Op woensdagmiddag 9 september vond het jaarlijkse pleinfeest bij Yulius aan de Boerhaavelaan in Barendrecht plaats. Stichting Present en directie en medewerkers van Conservator Group organiseerden een prachtig evenement voor de ca. 140 kinderen die daar verblijven.

De werknemers van Conservator Group zetten zich jaarlijks via Present in tijdens een vrijwilligersproject. Nadat zij de wens hadden geuit om dit jaar iets voor kinderen te doen, legde Present contact met Yulius. Dat mondde uit in het grote Pleinfeest voor alle kinderen.

Pleinfeest

Remco Hasenack, manager bij Conservator, doneerde een prachtig bedrag dat hij bijeenbracht door zijn deelname aan de Carbage Run en ook relaties van Conservator droegen financieel een steentje bij aan het feest.

Dankzij al deze bijdragen kon iets extra’s worden neergezet en hebben de kinderen kunnen genieten van onder meer springkussens, Oudhollandse spellen, een ballonnenkunstenaar en een kunstwerk dat door de kinderen zelf is gemaakt voor in de kantine. Een schminkartiest zorgde voor allemaal feestelijk gekleurde gezichtjes. De BBQ na afloop werd geheel belangeloos verzorgd door Jesse Kikkert van Grenouille catering, in het dagelijks leven de culinaire rechterhand van Herman den Blijker. Dankzij de aanwezigheid van de Barendrechtse Brandweer konden alle kinderen zich bovendien voor even brandweerman of -vrouw wanen. Zij mochten aan de slag met water en spuiten en mochten als herinnering in brandweerkleding op de foto.

Dit is zo waardevol. Dit doet de kinderen even hun sores van alledag vergeten”, aldus Lia Schepen van Yulius die enorm blij is met dit initiatief. “De veranderingen in de zorg hebben ertoe geleid dat het steeds lastiger wordt om eens iets extra’s voor de kinderen te organiseren. Op deze manier kon dat wel en daar zijn we enorm blij mee!

Vrijwilliger

Wanneer we allemaal op onze eigen wijze en tijd Present willen zijn, komen er prachtige initiatieven tot stand waarvan degenen die erbij betrokken zijn nog lange tijd nagenieten! Ook een keer vrijwillig aan de slag via Present? Neem contact op via info@presentbarendrecht.nl

Foto’s

Afgelopen woensdag hebben enkele van onze vrijwilligers meegewerkt aan een initiatief van de Stichting Present…

Posted by Brandweer Barendrecht on donderdag 10 september 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »