Bakje Aardbeien

BARENDRECHT – De afgelopen weken wordt het landelijke nieuws gedomineerd door berichtgeving over de vele vluchtelingen. Naast de vele landelijke initiatieven om hulp te bieden aan vluchtelingen in nood, denkt Henk Ferdinandus dat Barendrecht hier ook bij kan helpen.

Henk (oud-voorzitter voedselbank Barendrecht): “Hoewel gelukkig al enkele hartverwarmende acties worden opgezet en uitgevoerd, dacht ik dat Barendrecht ook wel wat mag doen.” Zo kwam de naam van het initiatief tot stand: Barendrecht doorgedraaid; gebaseerd op de grote en sterke AGF sector (groente en fruit) in Barendrecht.

Doordraaien voedsel

De actie is bedoeld om te voorkomen dat deze (Barendrechtse) bedrijven groente en fruit doordraaien (‘vernietigingen‘). Dit is een methode om ‘niet mooi‘ voedsel of overschotten op de markt weg te werken en de prijs op pijl te houden.

Oproep

Henk Ferdinandus, zelf twee jaar lang voorzitter van de voedselbank Barendrecht geweest, zoekt inmiddels contact met de bedrijven om te kijken of ze een steentje kunnen bijdragen. Hij kan dit echter niet allemaal alleen bewerkstelligen en roept mensen en bedrijven op hem te helpen. Zijn doel: Voorkomen dat het eten wordt doorgedraaid en het in plaats daarvan naar opvangcentra voor vluchtelingen sturen. Het initiatief heeft meer dan alleen voedsel nodig om te slagen: “Omdat het niet alleen om het leveren van groenten en fruit op de plekken waar de vluchtelingen aankomen c.q. aanspoelen heb je meer ondersteuning nodig dan van alleen de AGF sector.

Logistiek plan

Eerst moet er een goed (logistiek) plan en vrijwilligers zijn“, aldus Henk. “Iedereen is welkom, als het initiatief maar van de grond komt. Het kan toch niet zo zijn dat Barendrecht niets doet.” Personen of bedrijven die het initiatief vrijwillig willen ondersteunen (o.a. meedenken, bedrijven benaderen, plan opstellen, voedsel en logistiek) kunnen zich melden bij Henk Ferdindus via henkf01 [@] gmail.com.

* Dit initiatief staat los van politieke voorkeur of gedachte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »