BARENDRECHT – Op woensdag 26 november en maandag 8 december organiseert de gemeente Barendrecht samen met haar zorgpartners een inloopbijeenkomst over de veranderingen in de zorg. Iedereen die zelf met zorg te maken heeft of vragen heeft over hoe de zorg er vanaf 1 januari 2015 uit komt te zien is van harte welkom.

Beide bijeenkomsten vinden van 16.00 uur tot 20.30 uur plaats in het Barendrechtse gemeentehuis, Binnenhof 1. De gemeente laat zien hoe de zorg vanaf 1 januari 2015 wordt ingericht.  Deskundige vertegenwoordigers van gemeente en zorgpartners op het gebied van jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en werk en inkomen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

‘De zorg verandert, Barendrecht verandert mee!’

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel in de zorg. Er wordt een groter beroep gedaan op de eigen kracht van mensen als zorg nodig is. En mensen kunnen voor veel (meer) zorgvoorzieningen bij de gemeente terecht. Het gaat om de zorg voor langdurig zieken of ouderen, hulp bij het vinden van werk (of een uitkering) en jeugdhulp. Voor iedereen die gebruik maakt van deze zorg geldt: de huidige zorg wordt tot uiterlijk eind 2015, óf korter wanneer de indicatie voor de zorg eerder eindigt, voortgezet zoals die in 2014 was. Er blijft een passend aanbod; maar misschien niet in de huidige vorm. In de loop van 2015 wordt hierover meer duidelijk worden en gaat de gemeente met (nieuwe) cliënten in gesprek om te kijken of de zorg toereikend is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »