Foto's: Landelijk G-Voetbaltoernooi op Sportpark de Bongerd 2019

De G-voetbaldag van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) is terug bij BVV Barendrecht in de vorm van een mini-toernooi. Vanmiddag (Woensdag 13 september 2023) en vanavond (Woensdag 13 september 2023) vindt dit evenement plaats: van 17.00u tot 20.00u. Wethouder Margo Stolk en bondscoach Ronald Koeman openen het toernooi om 17.45u.

Scheidsrechter Danny Makkelie reikt om 19.45u de prijzen uit. BVV Barendrecht is één van de zes verenigingen die gastheer is voor dit mini-toernooi. Bij elke vereniging nemen selecties van G-voetballers het tegen elkaar op onder het toeziend oog van coaches uit het betaald voetbal.

G-Voetbaltoernooi

Coaches van ADO Den Haag, Excelsior, Sparta, Feyenoord, Jong Oranje en FC Dordrecht zijn aanwezig om de deelnemende G-teams op sportpark de Bongerd te begeleiden tijdens het toernooi. De wedstrijden worden gefloten door scheidsrechters uit het betaald voetbal: Danny Makkelie, Edwin de Graaf, Marc Nagtegaal, Clay Ruperti en Boyd van Kommer.

In de coronaperiode werd gekozen voor een andere opzet. Trainers uit het betaald voetbal brachten een bezoek aan een amateurclub in de eigen regio met een G-team. Daardoor kon een veel grotere groep G-voetballers deelnemen aan zo’n training. Voor de jubileumeditie van 2023 is gekozen voor een mix van ‘Barendrecht-toernooi’ en ‘Coaches on Tour’.

Programma

  • 17.00 uur: Ontvangst deelnemers, begeleiders, scheidsrechters, technische staf BVO’s
  • 17.30 – 17.45 uur: Warming-up onder leiding van de trainers van de BVO’s
  • 17.50 uur: Centrale opening toernooi
  • 18.00 uur: Start wedstrijden
  • 19.45 uur: Prijsuitreiking en sluiting van het toernooi

Voetbal

Coaches on Tour startte in 1993 als G-voetbaltoernooi in Barendrecht naar een idee van Jan Reker, toenmalig directeur van de CBV. De gedachtegang om coaches uit het betaald voetbal bij elkaar te halen op het sportcomplex van BVV Barendrecht en voor één middag een team van G-voetballers te laten trainen, sloeg aan. In de jaren daarna groeide het ‘Barendrecht-toernooi’ uit tot een begrip in het Nederlands voetbal.

Het mini G-toernooi is een initiatief van het CBV, de vakorganisatie en belangenbehartiger voor alle technische functies binnen het betaald voetbal in Nederlands voetbal. Het initiatief komt tot stand in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, de BSBV (Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal) en de KNVB. BVV Barendrecht is trots dat ze wederom een bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van het evenement.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »