FOTO’S: Roparun doorkomst Barendrecht 2022

BARENDRECHT – Op maandag 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag, komt de Roparun weer door Barendrecht. De verwachting is dat de 220 teams tussen 10.00 uur en 16.30 uur lopend en fietsend onze gemeente passeren. In Barendrecht wordt de doorkomst georganiseerd door Stichting de Doorkomst: “De Roparunners verdienen een warm welkom! De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van. Doet u mee?

UPDATE 29 mei: Kaart met live locaties van de Roparun teams

Wandel door Barendrecht en geniet van de spontane activiteiten van bewoners en supporters langs de route. Op de volgende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:

  • Kruising Boezemweg/Stationsweg: mobile disco met DJ Dimitri
  • Gemeentehuisplein: een gezellig horecaplein met hapjes en drankjes en een live band en allerlei kinderactiviteiten
  • Voor Heuvelsteyn: gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht
  • Doormanplein: DJ Pascal Kusters, horecaplein (onder voorbehoud)
  • Hospice de Reiziger/Voordijk: muziek en snoep uitdelen aan alle Roparunners

Alle teams vertrekken op zaterdag 27 mei vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De noord- en zuid route komen op maandag 29 mei samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afsluiting kruising 1e Barendrechtseweg – Binnenlandse Baan

Tijdens de Roparun is de kruising 1e/2e Barendrechtseweg/Schaatsbaan en Binnenlandse Baan op maandag 29 mei 2023 afgesloten voor verkeer van 06.30 uur tot 20.00 uur. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. De hoofdomleidingen lopen over de randwegen van Barendrecht: Henry Dunantlaan, Sweelincklaan, Kilweg, Leedeweg, Boezemweg, Tuindersweg en Veren Ambachtseweg. Het centrum blijft bereikbaar vanuit de zuidzijde van Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »