Dodenherdenking op het Doormanplein: 2 minuten stilte bij het verzetsmonument

BARENDRECHT – Op donderdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking van de gevallenen plaats. In de avond wordt de herdenking in Barendrecht voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de Dorpskerk. Deze zal aanvangen om 19:00 uur en is vrij toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

Medewerking zal worden verleend door Burgemeester Govert Veldhuizen, Kinderburgemeester Gino Riesmeijer, de heer Alfred Kool, die als spreker optreedt, Ninette Neuteboom, zij zal een gedicht voordragen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lex Bezemer en Marcel Koster het kerkorgel wordt bespeeld door mevrouw Thea Verhagen.

Herdenking op Doormanplein

De herdenking vervolgt op het Doormanplein met medewerking van het Veteranen-comité Barendrecht, de drie Barendrechtse scoutinggroepen, Harmonievereniging Barendrecht en een trompettist van de harmonievereniging.

Om 20:00 uur zal twee minuten stilte in acht worden genomen waarna er kransen en bloemen worden gelegd bij het monument voor de Dorpskerk

Bij de herdenking zijn vertegenwoordigers van de Australische ambassade aanwezig, alle Wethouders, raadsleden en nabestaanden van hen van wie de naam op de monumenten vermeld staan.

Bloemen leggen

In de ochtend zullen Burgemeester Veldhuizen, de kinderburgemeester en leden van de Stichting 4 mei herdenking Barendrecht een bezoek brengen aan de verschillende Barendrechtse monumenten en de begraafplaats. Op deze plaatsen zullen bloemen worden gelegd. Het tijdschema is bij benadering:

  • 10:00 uur NS Station Barendrecht, gedenkplaquette perron 1
  • 10:20 uur Gedenkplaat Smitshoek aan de Bakkersdijk
  • 10:40 uur Monument bij de voormalige Barendrechtse brug
  • 11:00 uur Begraafplaats Scheldestraat, oorlogsgraven waaronder Jack Dawson Green
  • 11:30 uur Anne Frank boom, hoek Maasstraat

Artikelfoto: Dodenherdenking op het Doormanplein in 2022 (Ingezonden foto)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »