Over de Streep Barendrecht: Iedereen is bang voor de 13-jarige Nora

BARENDRECHT – [Foto’s + Promo video] De KRO komt met een nieuw seizoen van Over de Streep, vanaf dinsdag 13 mei (21.05 uur, Nederland 3) met zes nieuwe afleveringen, waarin telkens een andere middelbare school en de leerlingen centraal staan. Presentator Arie Boomsma volgt per aflevering een paar scholieren uit verschillende groepjes, elk met hun eigen verhaal. Arie gaat voor deze nieuwe reeks langs bij de diverse scholen, waaronder de Focus Beroepsacademie in Barendrecht.

Aflevering 5: Focus Beroepsacademie in Barendrecht

Nora (13) staat bekend als een brutale dame waar niet mee valt te spotten. Ze komt op haar school, de Focus Beroepsacademie uit Barendrecht, dan ook vaak in conflicten terecht met klasgenoten en leraren. Tijdens KRO’s Over de Streep voelt Nora zich veilig genoeg om haar masker te laten zakken en blijkt ze een lief meisje dat niets liever wil dan andere mensen helpen. Maar wat is dan de reden dat Nora zich zo hard en onbenaderbaar opstelt?

Ook de 14-jarige Arjan wil andere mensen helpen. Hij is actief bij de jeugdbrandweer en overweegt een carrière in het leger. De achtergrond van zijn wil om levens te redden is de dood van meerdere familieleden als gevolg van kanker. Arjan heeft er dan ook veel last van als klasgenoten het woord kanker als scheldwoord gebruiken, iets wat op iedere school gebeurt en dus overal mensen kwetst. Ook de 14-jarige Verena krimpt bij dit soort scheldpartijen ineen. Haar vader vecht op dit moment tegen deze dodelijke ziekte. Als de andere leerlingen tijdens KRO’s Over de Streep horen hoe kwetsend hun gescheld kan overkomen, zullen zij dan hun gedrag aanpassen? En wordt het daarmee voor Verena en Arjan makkelijker om naar school te gaan?

Lees hier het verslag van de Focus Beroepsacademie van vlak na de TV opnamen op dinsdag 14 januari van dit jaar.

KRO’s Over de Streep: Focus Beroepsacademie in Barendrecht, dinsdag 10 juni om 22.10 uur bij de KRO op Nederland 3.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: KroTelevisie, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: KRO, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »