BARENDRECHT – [Video] Op maandag 7 april komt de roadshow Veiliger Wonen langs in Barendrecht. Van 13:00 tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het gemeentehuisplein (Binnenhof 1). Tijdens de roadshow kunt u ontdekken wat u zelf kunt doen om uw huis veiliger te maken. Politie, brandweer en ambulancedienst en overige partners helpen u die dag graag met gratis adviezen, workshops, presentaties en demonstraties.

Waarom een roadshow?

Uit cijfers blijkt dat woningen niet in elke wijk even goed beveiligd zijn. Bewoners hebben bijvoorbeeld geen goed hang- en sluitwerk, rookmelders, een blusdeken, gifwijzer of verbanddoos. Vaak wordt het inbrekers wel erg gemakkelijk gemaakt doordat ramen of deuren open blijven staan. Maar ook die ene kaars die u onbewaakt laat branden, maakt uw huis onveiliger. Door preventieve maatregelen te treffen, kunt u een hoop ellende voorkomen. Ook in uw buurt is de woningveiligheid voor verbetering vatbaar en daar willen wij u graag bij helpen. Breng daarom een bezoekje aan de roadshow Veiliger Wonen.

Veel te beleven

Kom kijken naar brandweerdemonstraties en volg één van de vele workshops of presentaties. Ga in gesprek met een brandweerman, ambulancemedewerker of politieman en vraag hem of haar alles over veiliger wonen. Ook zijn er mensen van Buurtpreventie en Burgernet aanwezig. Zij zoeken nog naar vrijwilligers. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte kidscorner. Zij kunnen hun eigen ambulance knutselen en een kijkje nemen in een echte ambulance of brandweerauto!

Gratis woningveiligheidscheck

Wilt u graag dat uw woning gecontroleerd wordt op brandveiligheid en het Politie Keurmerk Veilig Wonen? Maak dan tijdens de roadshow een afspraak voor een gratis check aan huis. Elke bezoeker die zich op 7 april aanmeldt voor een brandveiligheidscheck, krijgt een gratis rookmelder die de brandweer bij u installeert!

Hoe woonveilig is uw buurt?

In de week voorafgaand aan de roadshow scant een team (in opdracht van de politie, brandweer en ambulancedienst) uw buurt. Het team kijkt naar verschillende aspecten in uw woonomgeving en op straat zoals open ramen en deuren, opklimmaterialen, kapotte speelwerktuigen en dergelijke. De uitkomst van deze scan wordt tijdens de roadshow gepresenteerd.

Unieke samenwerking

De roadshow Veiliger Wonen is een uniek samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, brandweer, ambulance, politie, woningcorporatie Vestia, Havensteder (voor Barendrecht), Burgernet en Sloten en Sleutelhuis.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie (data, locaties en tijden van de presentaties en workshops) op www.politie.nl/veiligerwonen of volg de roadshow op Twitter via de hashtag #veiligerwonen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: PolitieRdamR, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »