Plan voor Winter- en Kerstfair Barendrecht 2020 met muziek, entertainment en een kunstijsbaan in Park Buitenoord

BARENDRECHT – Vanwege de (veranderende) coronamaatregelen zijn de plannen nog niet definitief, maar als het aan de organisatie achter Picknick in ‘t Park ligt, krijgt Barendrecht dit jaar een nieuw evenement in Park Buitenoord: Winter- en Kerstfair Barendrecht 2020.

UPDATE (1 okt): Toch geen Winter- en Kerstfair Barendrecht 2020 in Park Buitenoord: “Risico te groot”

Stichting All Events is momenteel aan het kijken of het mogelijk is om een kerstmarkt met activiteiten eromheen te organiseren: “Omdat een braderie/markten vrijgegeven zijn onder bepaalde condities zijn wij voornemens om bij voldoende deelnemers een Winter-Kerstfair te organiseren in Barendrecht.  De situatie verandert elke dag en dus ook de maatregelen die mogelijk van invloed kunnen zijn op het doorgaan van de Winter- en Kerst fair 2020.

Winter- en Kerstfair

Het plan is om op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november dagelijks van 10-tot-10 (10:00 – 22:00, zondag van 12:00 – 18:00 uur) een kerstfair te organiseren in Park Buitenoord met 25 chalets en 18 (creatieve) pagodetenten. De organisatie benadrukt dat het aanbod op de kerstmarkt zo divers én creatief mogelijk moet zijn (“kwalitatieve en goed verzorgde creatieve stands“).

Er wordt op dit moment gekeken of er genoeg standhouders kunnen worden gevonden om de kraampjes te vullen: “Om deel te kunnen nemen aan deze fair moet je in staat zijn om een creatieve stand invulling te verzorgen“, aldus de organisatie. Verkopers kunnen hun interesse kenbaar maken via een formulier op de website van de organisator.

IJsbaan en sfeer

Vooropgesteld dat het hier nog om plannen gaat, wil de organisatie een 250 m² grote kunstijsbaan in Park Buitenoord aanleggen, inclusief schaatsverhuur. Het geheel moet worden aangekleed met duizenden lampjes, waarbij er ook iets te eten en drinken kan worden genuttigd van de (lokale) horeca. Om de winterpret compleet te maken is het plan om een (verwarmde) tent met winterterras te realiseren, waar ook live optredens van artiesten kunnen plaatsvinden. Kerstkoren, een looporkerst, De Crazy Christmas Bingo, DJ’s en een goochelaar staan ook nog op de planning.

Of en hoe het geheel kan gaan plaatsvinden zal de komende periode moeten blijken (ivm de coronamaatregelen).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »