16 dec: WinterFeest Barendrecht 2017 met o.a. een kerstmarkt, de KerstWensBoom, kinderactiviteiten en een lichtjesoptocht

BARENDRECHT – Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 14 december in het teken van het WinterFeest. Voor de tweede maal wordt deze dag afgesloten met een projectie op de Watertoren en een vuur(werk)show.

Bezoekers kunnen na afloop deelnemen aan de kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’.

UPDATE 13 DEC: De WinterMarkt gaat ivm de weersverwachting voor zaterdag NIET door (meer info).

WinterFeest activiteiten

De officiële opening van de dag is om 12.00 uur. Er zijn de hele middag optredens op het Doormanplein en rond de Dorpskerk. Er zijn kinderactiviteiten op het plein naast de kerk en in de oude pastorie. Er is een knipkaart te koop waarmee kinderen aan de activiteiten kunnen meedoen.

Op het plein staat een kerstboom. Daarin kunnen bezoekers hun kerstwens hangen. Dit wordt begeleid door Jos Vis.

In de Dorpsstraat en op het Doormanplein zijn de kramen vanaf 11.00 uur open. Bij de kramen zijn straatconcerten van Mama Strain en Idea’s Carola Choir. Naast de kramen op straat zijn er ook twee gelegenheden om binnen kerstinkopen te doen. In het gebouw van de Historische Vereniging Barendrecht is een kerstmarkt. In de oude pastorie van de Dorpskerk is de Snuffelmarkt vanaf 10.00 uur de gehele dag open.

Alpen

In en om de Ontmoeting ontstaat een heus Tiroler Alpenfest. De Egeländer Kapel komt naar Barendrecht met folklorische Heimat Musik uit Oostenrijk en Tsjechië. Dit in stijl geklede gezelschap speelt de hele middag ‘muziek uit de bergen’.  Daarbij krijgen de bezoekers solo optredens te zien met Alphorn, Tenorhorn, trompetten en koebellen. De Ontmoeting zelf wordt omgetoverd tot een Tiroler Stube.

Concerten

In de Dorpskerk vinden twee concerten plaats. Van 12.30 tot 13.15 uur speelt het DagOrkest van Harmonievereniging Barendrecht. Van 15.15 tot 16.00 uur klinken er Christmas Carols in de kerk. Eerder deze dag heeft een gelegenheidskoor van Stichting CultuurLocaal gerepeteerd in De Baerne. Het resultaat is te horen in de Dorpskerk.

Eén dag voor het WinterFeest vindt in de Dorpskerk het Bijzonder KerstFeest plaats. Dit jaar is dat op vrijdag 13 december van 19.30 tot 20.30 uur. Het is een muzikale kerstavond voor mensen met en zonder een beperking.

Watertoren

Voor het eerst is de Watertoren geopend tijdens het WinterFeest. Bovenin de toren kan het koud zijn, maar bij helder weer is het uitzicht geweldig. Zeker nu er nauwelijks meer blad aan de bomen zit. De toren is open van 12:00 tot 15:00 uur. In verband met de veiligheid mag er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de toren zijn. De minimumleeftijd is 6 jaar, kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene. De organisatie is in handen van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Jaaroverzicht en afsluiting met vuurwerk

De leukste Barendrechtse foto’s uit 2019 worden vanaf 17.15 uur geprojecteerd op de Watertoren. De projectie wordt afgesloten met een vuur(werk)show. Burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Maas van der Graaf geven het startsein.

Kerstwandeling

Dit jaar sluit de jaarlijkse kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ aan op het WinterFeest. Vanaf 18.00 uur starten de deelnemers in groepen vanaf het Doormanplein. Ze komen op hun route door de buurt allerlei scenes uit het kerstverhaal tegen. De route eindigt bij de Dorpskerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »