Fietsersbond repareert fietsen op de Middenbaan

BARENDRECHT – Inwoners van Barendrecht die een fiets hebben met kapotte verlichting, kunnen dit op zaterdag 2 november  gratis laten repareren door vrijwilligers van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting, vandaar deze jaarlijkse actie. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Middenbaan, ter hoogte van ‘t Kruidvat.

Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt. Buurtpreventie is ook present en geeft voorlichting over goede fietssloten en heeft anti-diefstal tips.

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt ongelukken, bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Op fietsersbond.nl/fietsverlichting is informatie te vinden over goede fietsverlichting, reparatie en onderhoud van fietsverlichting.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De regionale afdeling Rotterdam en omstreken overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

« | »